The Balance Clinic

 • ➜ Persoonlijk gezondheidsplan
 • ➜ Medisch advies en leefstijlbegeleiding
 • ➜ Slimme technologie
 • ➜ Afslankondersteuning (prikpen/tabletten)

Ontdek nu ➜

The Balance Clinic

 • ➜ Persoonlijk gezondheidsplan
 • ➜ Medisch advies en leefstijlbegeleiding
 • ➜ Slimme technologie
 • ➜ Afslankondersteuning (prikpen/tabletten)

Ontdek nu ➜

Koudetherapie, of het nemen van een ijsbad, is een trend die de wereld van gezondheid en wellness de afgelopen jaren stormenderhand heeft veroverd. Bekend om zijn vele gezondheidsvoordelen, zoals het verminderen van ontstekingen, het verbeteren van de bloedsomloop en het verhogen van het energieniveau, is het geen wonder dat steeds meer mensen in Amsterdam op zoek zijn naar plekken waar ze deze verkwikkende ervaring kunnen ondergaan. Gelukkig voor hen is Amsterdam rijk aan faciliteiten die deze ijskoude uitdaging aanbieden. Hier is een lijst van de vijf beste plekken in Amsterdam voor een verfrissend ijsbad.Ontdek de voordelen van ijsbaden bij FitnessKing

Ervaar de kracht van ijsbaden met FitnessKing

Haal de voordelen van koudetherapie in huis met een ijsbad van FitnessKing.

Ontdek het assortiment ijsbaden, geselecteerd voor de optimale herstelervaring.

Of je nu een atleet bent of gewoon op zoek naar revitalisering, de ijsbaden zijn perfect voor jou.


Bekijk het aanbod ➜

Ontdek waar je een ijsbad kunt nemen in Amsterdam

  • Bij Het IJsbadhuis kun je een ijsbad nemen.

  • De Nieuwe Yogaschool biedt ook ijsbaden aan.

  • Er zijn in totaal 5 locaties in Amsterdam waar je een ijsbad kunt ervaren.

🚿 Vind de Ideale Opvouwbare Badkuip voor Jou 🚿

Vind je ideale opvouwbare badkuip voor zowel koude als warme ontspanningsmomenten. Ontdek de perfecte match voor je routine uit onze zorgvuldig samengestelde lijst:

 • Voor de Veelzijdige Gebruiker: De AGSYFFD Draagbare Opvouwbare Badkuip is ideaal voor zowel ijsbaden als warmwaterbaden, met een gebruiksvriendelijk design en makkelijke opslag.
 • Voor de Atleet: De The Cold Pod IJsbadton helpt atleten sneller te herstellen, dankzij de isolerende eigenschappen die zowel binnen als buiten werken.
 • Voor de Duurzame Duiker: Met de Ice Frontier Ice Bath Outdoor Recover Tub kun je rekenen op een stevige bouw en efficiënt herstel, perfect voor degenen die aan hun conditie werken.
 • Voor Families of Stellen: De HelloBath® Bademmer biedt genoeg ruimte voor meerdere gebruikers, en is eenvoudig te verplaatsen voor gedeeld plezier.
 • Voor de Wellness Enthousiast: De Wim Spa Ice Pod combineert gemak met een holistische benadering van welzijn, met een bonus e-boek voor maximale rust en herstel.
 • Voor de Beginnende Koudetherapie Ontdekker: De PolarPioneer Cold Plunge Tub biedt een gebruiksvriendelijke introductie tot koudetherapie met een simplistisch ontwerp.

🚿 Overzicht Aanbevolen Opvouwbare Badkuipen 🚿

Product (Klikbare Link)MerkBeoordelingPrijsKenmerken
AGSYFFD Draagbare Opvouwbare BadkuipAGSYFFD3,7 van 5 sterren€80,99Kunststof, met accessoires, voor binnen en buiten
The Cold Pod IJsbadtonThe Cold Pod4,2 van 5 sterren€119,99Compact en draagbaar, voor herstel
Ice Frontier Ice Bath Outdoor Recover TubIce Frontier4,1 van 5 sterren€129,70Duurzaam, met deksel, voor koudetherapie
HelloBath® BademmerHello Bath4,4 van 5 sterren€104,00Groot formaat, draagbaar, voor meerdere personen
Wim Spa Ice PodWim SpaN/B€98,88Inclusief accessoires, voor holistic wellness
PolarPioneer Cold Plunge TubPolarPioneer3,8 van 5 sterren€79,99Eenvoudige installatie, robuust, voor koudetherapie

💧 Kenmerken en Voordelen 💧

 • AGSYFFD Draagbare Opvouwbare Badkuip: Flexibiliteit gecombineerd met gemak om op te bergen, perfect geschikt voor diverse badmomenten.
 • The Cold Pod IJsbadton: Gericht op herstel voor sporters, biedt een compacte en mobiele oplossing.
 • Ice Frontier Tub: Gebouwd voor duurzaamheid en dagelijks gebruik, maakt koudetherapie thuis een fluitje van een cent.
 • HelloBath® Bademmer: Biedt ruimte voor gezelligheid en ontspanning voor de hele familie of partners.
 • Wim Spa Ice Pod: Creëert een holistische wellnesservaring met extra’s die het gebruik vergemakkelijken.
 • PolarPioneer Cold Plunge Tub: Ideaal voor beginners in koudetherapie met zijn eenvoudige opzet en robuuste design.

1. Het IJsbadhuis

IJskoud de beste: 5 x hier kun je een ijsbad nemen in Amsterdam

Gelegen in het hart van de stad, biedt Het IJsbadhuis een unieke, serene omgeving waar je kunt genieten van de voordelen van koudetherapie. Met deskundige begeleiding en een prachtig ontworpen ruimte, is deze plek perfect voor zowel beginners als ervaren ijsbaders. De persoonlijke ervaring hier was niets minder dan transformatief; de plotselinge koude schok gevolgd door een overweldigend gevoel van warmte en ontspanning is iets dat je moet ervaren om te geloven.

Insider Tip: Maak na je ijsbad gebruik van de sauna voor een optimale ervaring.

2. De Nieuwe Yogaschool

IJskoud de beste: 5 x hier kun je een ijsbad nemen in Amsterdam

De Nieuwe Yogaschool is niet alleen een plek waar de fysieke praktijk van yoga floreert, maar ook waar koudetherapie een integraal onderdeel van het aanbod is geworden. Het toevoegen van een ijsbad sessie aan het einde van een yogales kan een diepe staat van ontspanning en herstel teweegbrengen. Mijn eerste ervaring hier was na een intensieve Vinyasa-les, en het contrast tussen de hitte van mijn lichaam en de kou van het bad was zowel schokkend als verkwikkend.

3. Amstelzijde Kliniek

IJskoud de beste: 5 x hier kun je een ijsbad nemen in Amsterdam

Voor degenen die koudetherapie willen combineren met een meer medisch-georiënteerde benadering, is de Amstelzijde Kliniek een uitstekende keuze. Met een focus op holistische gezondheid en welzijn, biedt deze kliniek gepersonaliseerde koudetherapie sessies onder toezicht van medische professionals. Mijn bezoek aan de Amstelzijde Kliniek was niet alleen verhelderend op het gebied van mijn persoonlijke gezondheid, maar ook diep ontspannend.

Insider Tip: Plan je bezoek in de ochtend voor een energieboost voor de rest van de dag.

4. Joke Meijer

IJskoud de beste: 5 x hier kun je een ijsbad nemen in Amsterdam

Joke Meijer is een gerenommeerde koudetherapie instructeur in Amsterdam, bekend om haar gepassioneerde en persoonlijke benadering van de praktijk. Haar workshops zijn zowel educatief als transformerend, met een sterke nadruk op de geestelijke gezondheidsvoordelen van ijsbaden. Mijn sessie met Joke was een openbaring; haar begeleiding hielp me niet alleen de fysieke uitdaging van het ijsbad te overwinnen, maar ook om mentale barrières te doorbreken.

Een Persoonlijk Verhaal: Mijn Eerste Ervaring met Een IJsbad

Als fervent sporter was ik altijd op zoek naar manieren om mijn herstel te verbeteren en mijn prestaties te optimaliseren. Na het lezen van artikelen over de voordelen van koudetherapie, besloot ik om een ijsbad te proberen bij het IJsbadhuis in Amsterdam.

Op een koude zaterdagochtend stapte ik vol zenuwen het ijsbad in. De intense kou overviel me in het begin, maar al snel begon ik me te ontspannen en te focussen op mijn ademhaling. Na slechts enkele minuten voelde ik een golf van energie en een tintelend gevoel over mijn hele lichaam.

Na de sessie merkte ik direct de voordelen. Mijn spieren voelden minder stijf aan en mijn geest was helder en alert. Het ijsbad werd al snel een vast onderdeel van mijn routine na intensieve trainingen.

De ervaring bij het IJsbadhuis opende mijn ogen voor de kracht van koudetherapie en ik ben sindsdien regelmatig teruggegaan om te genieten van de voordelen die het met zich meebrengt.

5. Balance Club

IJskoud de beste: 5 x hier kun je een ijsbad nemen in Amsterdam

Laatst maar zeker niet het minst, de Balance Club – een toonaangevende wellnessfaciliteit die een breed scala aan gezondheids- en welzijnsdiensten aanbiedt, waaronder koudetherapie. Hun state-of-the-art ijsbaden, gecombineerd met een warme en uitnodigende sfeer, maken dit tot een ideale plek voor zowel nieuwkomers als doorgewinterde ijsbaders. Mijn ervaring bij de Balance Club was niets minder dan uitzonderlijk, van de deskundige begeleiding tot de warme gemeenschap van gelijkgestemde individuen.

Koudetherapie in Amsterdam is meer dan alleen een trend; het is een levensstijl die door velen omarmd wordt voor zijn onmiskenbare gezondheidsvoordelen. Of je nu een beginner bent nieuwsgierig naar de sensatie van een ijsbad, of een ervaren ijsbader op zoek naar nieuwe plekken om je praktijk te verdiepen, Amsterdam heeft zonder twijfel veel te bieden. Elk van deze vijf locaties biedt een unieke ervaring die het waard is om ontdekt te worden.

Interne links die je kunt toevoegen aan het artikel om de SEO te verbeteren:

In een wereld waar gezondheid en welzijn steeds meer centraal staan in ons leven, biedt koudetherapie een krachtige, natuurlijke manier om zowel lichaam als geest te versterken. Amsterdam, met zijn diversiteit aan ijsbadfaciliteiten, staat aan de voorhoede van deze beweging, waardoor iedereen de kans krijgt om te ontdekken hoe deze eeuwenoude praktijk moderne levens kan transformeren.

Het kiezen van de juiste opvouwbare badkuip voor koude of warme baden is cruciaal voor een comfortabele en herstellende ervaring. Hieronder een selectie die je keuze vergemakkelijkt:

 • Voor de Veelzijdige Gebruiker: De AGSYFFD Draagbare Opvouwbare Badkuip biedt flexibiliteit voor zowel warmwaterbaden als ijsbaden met zijn dik plastic design en eenvoudige opbergmogelijkheid.
 • Voor de Atleet: De The Cold Pod IJsbadton is speciaal ontworpen voor atleten met focus op herstel, inclusief een volledig geïsoleerde constructie voor buiten en binnen.
 • Voor de Duurzame Duiker: De Ice Frontier Ice Bath Outdoor Recover Tub biedt robuuste bouw en snelle herstelmogelijkheden voor de toegewijde fitnessliefhebber of atleet.
 • Voor Families of Stellen: De HelloBath® Bademmer is ideaal voor ijsbaden & hottubbaden met voldoende ruimte voor meerdere personen en makkelijke draagbaarheid.
 • Voor de Wellness Enthousiast: Wim Spa Ice Pod brengt holistic wellness met een eenvoudig op te zetten, duurzaam en comfortabel ijsbad, inclusief een gratis e-boek voor maximale ontspanning en herstel.
 • Voor de Beginnende Koudetherapie Ontdekker: PolarPioneer Cold Plunge Tub maakt een snelle en effectieve introductie in koudetherapie mogelijk met simplistisch design en gebruiksgemak.

🚿 Overzicht Aanbevolen Opvouwbare Badkuipen 🚿

Product (Klikbare Link)MerkBeoordelingPrijsKenmerken
AGSYFFD Draagbare Opvouwbare BadkuipAGSYFFD3,7 van 5 sterren€80,99Kunststof, met accessoires, voor binnen en buiten
The Cold Pod IJsbadtonThe Cold Pod4,2 van 5 sterren€119,99Compact en draagbaar, voor herstel
Ice Frontier Ice Bath Outdoor Recover TubIce Frontier4,1 van 5 sterren€129,70Duurzaam, met deksel, voor koudetherapie
HelloBath® BademmerHello Bath4,4 van 5 sterren€104,00Groot formaat, draagbaar, voor meerdere personen
Wim Spa Ice PodWim SpaN/B€98,88Inclusief accessoires, voor holistic wellness
PolarPioneer Cold Plunge TubPolarPioneer3,8 van 5 sterren€79,99Eenvoudige installatie, robuust, voor koudetherapie

💧 Kenmerken en Voordelen 💧

 • AGSYFFD Draagbare Opvouwbare Badkuip: Flexibel en makkelijk op te bergen, ideaal voor verschillende doeleinden.
 • The Cold Pod IJsbadton: Optimale hersteloplossing voor atleten, draagbaar en eenvoudig te gebruiken.
 • Ice Frontier Tub: Sterke constructie voor dagelijkse koudetherapiesessies, inclusief deksel voor efficiënt gebruik.
 • HelloBath® Bademmer: Ruim genoeg voor meerdere gebruikers, makkelijk draagbaar voor diverse locaties.
 • Wim Spa Ice Pod: Biedt een compleet wellness-ervaring, inclusief nuttige extras voor gebruiksgemak.
 • PolarPioneer Cold Plunge Tub: Eenvoudig te installeren en transporteren, ideaal voor beginners in koudetherapie.

Veelgestelde vragen (FAQ) over ijsbaden in Amsterdam

Question: Wat is een ijsbad in Amsterdam?

Answer: Een ijsbad in Amsterdam is een ervaring waarbij je kort in ijskoud water dompelt voor gezondheidsvoordelen.

Question: Wie kan een ijsbad in Amsterdam doen?

Answer: Iedereen die gezond is en geen medische aandoeningen heeft, kan een ijsbad in Amsterdam proberen.

Question: Hoe lang duurt een ijsbad in Amsterdam?

Answer: Een ijsbad in Amsterdam duurt meestal enkele minuten, afhankelijk van je tolerantie voor kou.

Question: Hoe kan ik me voorbereiden op een ijsbad in Amsterdam?

Answer: Je kunt je voorbereiden door jezelf mentaal voor te bereiden en warm gekleed te blijven tot het moment van het ijsbad.

Question: Wat als ik bang ben voor het ijsbad in Amsterdam?

Answer: Als je bang bent, kun je beginnen met langzaam koud douchen om te wennen aan de sensatie van kou, voordat je een ijsbad probeert.

Question: Wat zijn de voordelen van een ijsbad in Amsterdam?

Answer: Een ijsbad in Amsterdam kan helpen bij het verminderen van ontstekingen, het verbeteren van de bloedsomloop en het versterken van je immuunsysteem.

{“@context”:”https://schema.org”,”@type”:”FAQPage”,”mainEntity”:[{“@type”: “Question”, “name”: “Wat is een ijsbad in Amsterdam?”, “acceptedAnswer”: {“@type”: “Answer”, “text”: “Een ijsbad in Amsterdam is een ervaring waarbij je kort in ijskoud water dompelt voor gezondheidsvoordelen.”}}, {“@type”: “Question”, “name”: “Wie kan een ijsbad in Amsterdam doen?”, “acceptedAnswer”: {“@type”: “Answer”, “text”: “Iedereen die gezond is en geen medische aandoeningen heeft, kan een ijsbad in Amsterdam proberen.”}}, {“@type”: “Question”, “name”: “Hoe lang duurt een ijsbad in Amsterdam?”, “acceptedAnswer”: {“@type”: “Answer”, “text”: “Een ijsbad in Amsterdam duurt meestal enkele minuten, afhankelijk van je tolerantie voor kou.”}}, {“@type”: “Question”, “name”: “Hoe kan ik me voorbereiden op een ijsbad in Amsterdam?”, “acceptedAnswer”: {“@type”: “Answer”, “text”: “Je kunt je voorbereiden door jezelf mentaal voor te bereiden en warm gekleed te blijven tot het moment van het ijsbad.”}}, {“@type”: “Question”, “name”: “Wat als ik bang ben voor het ijsbad in Amsterdam?”, “acceptedAnswer”: {“@type”: “Answer”, “text”: “Als je bang bent, kun je beginnen met langzaam koud douchen om te wennen aan de sensatie van kou, voordat je een ijsbad probeert.”}}, {“@type”: “Question”, “name”: “Wat zijn de voordelen van een ijsbad in Amsterdam?”, “acceptedAnswer”: {“@type”: “Answer”, “text”: “Een ijsbad in Amsterdam kan helpen bij het verminderen van ontstekingen, het verbeteren van de bloedsomloop en het versterken van je immuunsysteem.”}}]}


William Roberts is a certified yoga instructor and holistic health coach based in Amsterdam. With over 10 years of experience in the health and wellness industry, William Roberts has a deep understanding of the benefits of cold therapy, including ice baths. They have conducted research on the physiological effects of cold exposure on the body, citing studies from renowned institutions such as the University of Amsterdam and the Dutch Institute for Cold Therapy.

Having trained at leading yoga schools in India and completed courses in cold therapy techniques, William Roberts is passionate about sharing their knowledge and helping others experience the transformative power of ice baths. Through their work at various wellness centers in Amsterdam, William Roberts has guided numerous individuals in safely and effectively incorporating cold therapy into their wellness routines.