Samenvatting van het Artikel over Stressmanagement en Gewichtsverlies bij Kinderen met Obesitas

Onderwerp ℹ️ Wetenschappelijk Artikel ℹ️ Eenvoudige Samenvatting ℹ️ Originele Artikel ℹ️ Kwaliteitsscore ℹ️
Effectiviteit van stress management technieken op gewichtsverlies bij kinderen en adolescenten met obesitas Stress Management as an Effective Complementary Therapeutic Strategy for Weight Loss in Children and Adolescents with Obesity: A Systematic Review of Randomized Controlled Trials Lees hier meer Origineel Artikel ★★★★☆

Afvallen op een duurzame manier? Klik hier

Inleiding

Obesitas bij kinderen is een wereldwijd probleem en brengt verschillende gezondheidsrisico’s met zich mee. Het is moeilijk te behandelen en vereist veranderingen in levensstijl, zoals dieet, fysieke activiteit en slaappatronen.

Onderzoeksmethoden

Een systematische review is uitgevoerd om de potentie van stressmanagement als hulpmiddel voor gewichtsverlies bij kinderen met obesitas te beoordelen. De studies zijn geselecteerd op basis van specifieke criteria, zoals publicatiedatum en onderzoekstype (gerandomiseerde gecontroleerde proeven).

Resultaten

  • In totaal zijn zes studies geïncludeerd met interventie (112 onderwerpen) en controlegroepen (137 onderwerpen).
  • Gebruikte interventies omvatten technieken zoals Mindfulness-Based Stress Reduction en Mindful Eating Intervention.
  • In vier van de zes studies leidde de interventiegroep tot een verlaging van obesitas biomarkers vergeleken met de controlegroepen.

Discussie

Het onderzoek suggereert dat stressmanagementprogramma’s een vermindering van obesitas biomarkers kunnen ondersteunen, zoals BMI en taille-heup verhouding. Bovendien kan een lage uitval onder deelnemers erop wijzen dat stressmanagement de naleving van een gezonde levensstijl verbetert.

 

Titel: gezondafvallen URL: http://gezondafvallen.favos.nl