Welkom bij Diëtistenpraktijk Groningen, een plek waar uw voedings- en levensstijlvragen centraal staan. In een wereld waar informatie over voeding en gezondheid alomtegenwoordig maar vaak tegenstrijdig is, bieden wij een baken van kennis en ervaring. Met meerdere locaties in zowel de stad als de provincie Groningen, zijn wij toegewijd aan het bieden van persoonlijke en effectieve diëtetiek services. Of u nu streeft naar gewichtsverlies, het beheren van een chronische ziekte of simpelweg uw levensstijl wilt verbeteren, ons team staat klaar om u te ondersteunen.

Wat je leert over diëtistenpraktijk Groningen

  • Waarom je naar een diëtist zou gaan en wat ze doen.
  • Voor wie de diëtist is en wat een bezoek kost.
  • Hoe je een afspraak maakt en over de vergoedingen.

Waarom naar de diëtist?

De vraag waarom men naar een diëtist zou gaan, wordt vaak gesteld. Het antwoord is echter verrassend eenvoudig: omdat voeding de basis van onze gezondheid is. Een diëtist is niet alleen een expert op het gebied van voeding en diëten maar fungeert ook als coach en adviseur, iemand die u begeleidt naar een gezondere levensstijl. Het is niet alleen voor mensen die willen afvallen; het spectrum van diëtetiek is veel breder en omvat alles van sportvoeding tot het beheren van medische aandoeningen door middel van dieet.

Waarom naar Diëtistenpraktijk Groningen?

Bij Diëtistenpraktijk Groningen zetten we ons in voor een persoonlijke benadering. We begrijpen dat elke persoon uniek is en dus een op maat gemaakt voedingsplan nodig heeft. Onze praktijk is gebouwd op het fundament van wetenschappelijk onderzoek, praktijkervaring en de overtuiging dat een gezond dieet de sleutel is tot een vitaal leven. Onze toewijding aan kwaliteit en samenwerking met andere zorgverleners zorgt voor een holistische benadering van uw gezondheid.

Wat doet de diëtist?

Een diëtist doet veel meer dan voedingsadvies geven. We beoordelen uw huidige voedingspatronen, gezondheidsstatus en levensstijl om een plan te ontwikkelen dat realistisch en haalbaar is. We staan u bij in het navigeren van de complexe wereld van voeding, bieden wetenschappelijk onderbouwde adviezen en motiveren u om uw doelen te bereiken. Onze expertise omvat een breed scala aan gebieden, van gewichtsbeheersing en sportvoeding tot voedingsadvies bij medische aandoeningen zoals diabetes, hart- en vaatziekten en voedselallergieën.

Voor wie is de diëtist?

Veel mensen denken dat een diëtist alleen is voor diegenen die willen afvallen. Dit is een misvatting. Een diëtist is er voor iedereen die zijn gezondheid en welzijn wil optimaliseren. Of u nu jong bent of oud, topsporter of sporadische sportschoolbezoeker, met een chronische ziekte leeft of simpelweg gezonder wilt eten onze deuren staan open.

Wat kost een bezoek aan de diëtist?

De kosten voor een bezoek aan de diëtist variëren, afhankelijk van het type consultatie en de duur ervan. Wij bieden zowel individuele consultaties als pakketten aan, met prijzen die transparant en vooraf gecommuniceerd worden. Voor specifieke tarieven verwijzen we u naar onze website.

Vergoeding vanuit de basisverzekering

Goed nieuws voor iedereen die overweegt om een diëtist te bezoeken: dieetadvies is opgenomen in het basispakket van de ziektekostenverzekering. Dit betekent dat u jaarlijks recht heeft op een vergoeding voor 3 uur dieetadvies. Let wel, dit valt onder het eigen risico.

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering

Voor wie meer dan 3 uur dieetadvies nodig heeft, bieden veel aanvullende verzekeringen extra vergoedingen. Het is de moeite waard om uw polis na te kijken of contact op te nemen met uw verzekeraar voor de specifieke voorwaarden.

Tarieven 2023

Voor de meest actuele tarieven en vergoedingen adviseren wij u om onze website te bezoeken. Hier vindt u een overzicht van onze diensten en bijbehorende kosten, inclusief informatie over eventuele vergoedingen vanuit de ziektekostenverzekering.

Afspraak maken

Klaar om de eerste stap te zetten naar een gezonder leven? Het maken van een afspraak bij Diëtistenpraktijk Groningen is eenvoudig. Bezoek onze website, bel ons of stuur een e-mail. Wij zijn hier om u te helpen op uw reis naar welzijn.

Contactgegevens

Voor meer informatie over onze diensten, het maken van een afspraak of andere vragen, kunt u terecht op onze website of contact opnemen via de vermelde contactgegevens. Wij kijken ernaar uit van u te horen!

Onze locaties

Met meerdere locaties in Groningen, is er altijd een Diëtistenpraktijk Groningen bij u in de buurt. Bezoek onze website voor de adressen en openingstijden van onze praktijken.

Persoonlijk succesverhaal: Hoe de diëtist mijn leven veranderde

Toen ik, Sarah, worstelde met mijn gewicht en voedingsgewoonten, besloot ik de hulp van een diëtist in te schakelen. Ik had al jarenlang verschillende diëten geprobeerd, maar geen enkele leek voor langdurige resultaten te zorgen. Na een paar maanden van regelmatige consulten en persoonlijke begeleiding van mijn diëtist bij Diëtistenpraktijk Groningen, begon ik eindelijk echte veranderingen te zien.

Met de deskundige begeleiding van mijn diëtist heb ik geleerd hoe ik gezonde keuzes kan maken, mijn voedingspatroon kan aanpassen en mijn relatie met eten kan verbeteren. Niet alleen ben ik nu in staat om mijn gewicht onder controle te houden, maar ik heb ook meer energie en voel me beter dan ooit tevoren.

Het persoonlijke succes dat ik heb ervaren dankzij de hulp van mijn diëtist heeft mijn leven op een positieve manier veranderd. Ik ben dankbaar voor de ondersteuning die ik heb gekregen en raad anderen die vergelijkbare uitdagingen ervaren zeker aan om de stap te zetten naar een gezonder en gelukkiger leven met behulp van een diëtist.

Over ons

Bij Diëtistenpraktijk Groningen zijn we trots op ons team van deskundige diëtisten, onze wetenschappelijk onderbouwde aanpak en onze toewijding aan uw gezondheid. Ontdek meer over ons en hoe we u kunnen helpen op onze website.

Onze diëtisten

Ons team bestaat uit ervaren en gepassioneerde diëtisten, elk met hun eigen specialisatie. Maak kennis met onze professionals op onze website.

Onze werkwijze

Onze aanpak is persoonlijk, wetenschappelijk onderbouwd en gericht op haalbare doelen. Lees meer over hoe we werken en wat u kunt verwachten tijdens uw bezoek aan onze praktijk.

Kwaliteit en klachten

Wij streven naar de hoogste kwaliteit in alles wat we doen. Mocht u desondanks niet tevreden zijn, dan horen we dat graag. Onze klachtenprocedure is transparant en gericht op het vinden van een oplossing.

Samenwerking met andere zorgverleners

Om u de best mogelijke zorg te bieden, werken we nauw samen met huisartsen, specialisten en andere zorgverleners. Ontdek hoe deze samenwerkingen uw gezondheid ten goede komen.

Nieuws en tips

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van voeding en gezondheid met onze regelmatig bijgewerkte nieuwssectie. Ontvang praktische tips van onze diëtisten om uw levensstijl te verbeteren.

Laatste nieuws en tips van onze diëtisten

Voor het laatste nieuws, de beste tips en inspiratie van onze diëtisten, nodigen we u uit om deel te nemen aan The Balance Club. Hier heeft u de kans om deel uit te maken van onze gemeenschap, een gratis lifestyle cursus te volgen of te kiezen voor een premium cursus.


Door de expertise van Diëtistenpraktijk Groningen te combineren met de resources van The Balance Club, bieden we een unieke kans om uw gezondheid en welzijn naar een hoger niveau te tillen. Het is tijd om actie te ondernemen en de eerste stap te zetten naar een gezonder, gelukkiger leven. Bezoek The Balance Club vandaag nog en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Veelgestelde vragen over diëtisten in Groningen

Wie is de beste diëtist in Groningen?

De beste diëtist in Groningen is moeilijk te bepalen, maar je kunt zoeken naar gecertificeerde diëtisten met goede recensies.

Wat kan een diëtist in Groningen voor mij doen?

Een diëtist in Groningen kan je helpen met voedingsadvies, dieetplannen en begeleiding bij gewichtsbeheersing en gezondheidsdoelen.

Hoe kan ik een afspraak maken met een diëtist in Groningen?

Je kunt een afspraak maken met een diëtist in Groningen door telefonisch contact op te nemen of via hun website een afspraak te plannen.

Wat als ik denk dat ik het dieetadvies niet kan volhouden?

De diëtist in Groningen kan je helpen realistische doelen te stellen en je begeleiden bij het vinden van een dieet dat bij jouw levensstijl past.

Wat zijn de kosten voor een consult bij een diëtist in Groningen?

De kosten voor een consult bij een diëtist in Groningen variëren, afhankelijk van de diensten en verzekering. Het is raadzaam om dit vooraf te controleren.

Hoe lang duurt een consult bij een diëtist in Groningen?

Een consult bij een diëtist in Groningen duurt meestal tussen de 30 en 60 minuten, afhankelijk van je behoeften en de diensten die worden verleend.


Isabella Mason is a registered dietician with over 10 years of experience in clinical nutrition and dietary counseling. She holds a Master’s degree in Nutrition and Dietetics from the University of Groningen, where she also completed her internship at the renowned University Medical Center. She has a strong background in evidence-based practice, regularly attending professional workshops and conferences to stay up to date with the latest research in the field.

Isabella Mason has contributed to several publications in peer-reviewed journals, focusing on the impact of diet on chronic diseases such as diabetes and cardiovascular health. She is also an active member of the Dutch Association of Dietitians, where she has served on committees dedicated to promoting best practices in dietetics.

In her current role at Diëtistenpraktijk Groningen, Isabella Mason specializes in personalized nutrition plans for weight management, sports nutrition, and various medical conditions. She is dedicated to empowering her clients to make sustainable lifestyle changes through tailored dietary interventions, backed by the latest scientific evidence.

Titel: gezondafvallen URL: http://gezondafvallen.favos.nl